Jeg holder på å lese “Dobbeltspill – sviket mot fredsprosessen” av Itamar Marcus og Nan Jacques Zilberdik. Det er skremmende lesning.

Jeg har visst at palestinske ledere driver med dobbel kommunikasjon: et budskap på engelsk til vestlige politikere/media og et annet på arabisk. Jeg har også vært klar over hatefull propaganda i palestinske barnebøker og palestinsk barne-TV, men at omfanget har vært så omfattende var nytt for meg.

Palestinerne har forpliktet seg til å motarbeide hatefulle ytringer og oppfordring til vold og terror, bl.a. i Wye-avtalen fra 1998. I 2010 sa Mahmoud Abbas til president Obama: “Og jeg sier det mens du hører på, herr president, at vi pisker ikke opp hat mot Israel. Det gjør vi bare ikke.”

Når jeg leser slike uttalelser sammen med all hatpropagandaen og løgnen som spys ut i palestinsk tv, aviser, lærebøker og uttalelser fra offisielle ledere, så får ordet “løgn” en ny betydning.

Boken dokumenterer ved bilder og uttallige sitater et bevisst dobbeltspill fra palestinsk side. Det er ikke tomme påstander som fremmes i boken, men alt er gjengitt med kildeangivelse. De som vil sjekke er velkommen til det.

At palestinerne kjemper for nok en arabisk stat ved siden av Israel er forståelig. At de har som mål å utradere Israel etter at de har nådd sitt midlertidige mål om en tostatsløsning er mildt sagt beklagelig. At de benekter enhver jødisk tilknytning til landet Israel er så uhistorisk at det grenser til det komiske.

Nylig kunne vi lese i norske media om eldre norske kvinner på ferie i Egypt som blir rundlurt av sjarmerende unge egyptere som sier de vil gifte seg med dem. En av disse kvinnene var blitt lurt for mer enn én million kroner. Det er flere enn eldre norske kvinner som blir rundlurt av arabere. Vestlige politikere burde lese denne boken for å få fjernet noen skylapper.