Vår Lands (VL) nettutgave gjengir i dag en NTB-melding med følgende overskrift:

Israelsk luftangrep mot Gazastripen.

Om det er VL eller NTB som har satt overskriften vet jeg ikke, men den er i alle fall typisk for norske medier. Agressive israelere bomber uskyldige palestinere, vil man ha oss til å tro. Når man leser artikkelen ser man imidlertid at virkeligheten fortoner seg litt annerledes enn det vi får inntrykk av at redaksjonen i VL/NTB ønsker å skape. De israelske luftangrepene kommer nemlig som svar på flere palestinske rakettangrep mot sørlige områder i Israel. I følge israelerne klarte de i sitt motangrep å ødelegge to våpenlagre.

Etter min mening hadde artikkelen gitt en bedre virkelighetsbekskrivelse om den hadde vært formulert omtrent slik:

Flere palestinske rakettangrep mot Israel

Søndag kveld/natt til mandag ble det fra Gazastripen skutt flere raketter mot det sørlige Israel. Israelerne svarte med luftangrep der de blant annet ødela to palestinske våpenlagre.

Det er typisk norske medier å vinkle stoffet fra Midt-Østen slik at det ser ut som om Israel er agressoren og årsaken til alle kamphandlinger. Det er ikke første gang jeg har lest artikler der man i overskriften forsøker å legge skylden på Israel, men hvis man tar seg bryet med å lese hele artikkelen tydelig ser at det er motparten som har begynt skytingen.