Ofte får vi høre at Israel sammenlignes med Sør-Afrika under apartheidtiden. Det mener jeg må være en fornærmelse mot de svarte som ble diskriminert og undertrykket i Sør-Afrika. På samme tid er det en grov løgn mot det eneste reelle demokratiet i Midt-Østen.

I et intervju med nyhetsmagazinet Democracy Broadcasting i Johannesburg går Esther Meshoe, datter av en sørafrikansk parlamentriker, ut og tar til motmæle mot påstanden. Hun forteller om et besøk i Israel en venn av familien hadde for to år siden. Han ble utsatt for en ulykke mens han var der og ble innlagt på sykehus. På hver sin side av ham lå en araber og en jøde. Da skjønte han at Israel ikke var en apartheidstat.

Esther Meshoe bemerker at i Sør-Afrika måtte Nelson Mandela og hans tilhengere kjempe for grunnleggende rettigheter, som retten til å stemme, gå på skole, bevege seg fritt og motta helsehjelp. “Hvis Israel virkelig var en apartheidstat, hadde ikke arabiske statsborgere i landet kunnet få behandling på israelske sykehus og ellers nyte de samme rettigheter og fordeler som jødene har. Vi må fortelle sannheten om Israel, at den ikke er en apartheidstat. Som kristne er vi lært opp til å være sannhetens folk, som elsker det jødiske folk,” sier Esther videre.

Hele intervjuet med Esther Meshoe kan du her.